A mentaszörp hasonlóan készül, mint a bodzaszörp. Sokan idegenkednek ettől a hűsítő italtól, pedig a mentalevél jó hatással van a gyomor működésére, és az emésztőszervek gyulladásának csökkentésére.

Hozzávalók:

    • 5 kg cukor
    • 2,5 liter víz
    • 5-7 dkg citromsav
    • 0,5 kg citrom összevágva és érdemes kicsavarni elötte
    • mentalevél (darab számot nem tudok írni, de nagyon sok kell bele)
    • 0,5 dkg Nátrium-benzoát

A cukrot és a vizet hasonlóan a bodzaszörphöz felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A menta levelet botmixerrel összezúzzuk és belekeverjük a szirupba. Pár nap áztatás után leszűrjük és üvegbe öntjük. Itt is érdemes Nátrium-benzoátot beletenni, hogy ne romoljon meg.

 

Szerző: zippogyújtó  2009.06.01. 21:39 Szólj hozzá!

Címkék: menta szörp nátrium benzoát

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr571170139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása