A mentaszörp hasonlóan készül, mint a bodzaszörp. Sokan idegenkednek ettől a hűsítő italtól, pedig a mentalevél jó hatással van a gyomor működésére, és az emésztőszervek gyulladásának csökkentésére.
Hozzávalók:
- 5 kg cukor
- 2,5 liter víz
- 5-7 dkg citromsav
- 0,5 kg citrom összevágva és érdemes kicsavarni elötte
- mentalevél (darab számot nem tudok írni, de nagyon sok kell bele)
- 0,5 dkg Nátrium-benzoát
A cukrot és a vizet hasonlóan a bodzaszörphöz felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A menta levelet botmixerrel összezúzzuk és belekeverjük a szirupba. Pár nap áztatás után leszűrjük és üvegbe öntjük. Itt is érdemes Nátrium-benzoátot beletenni, hogy ne romoljon meg.