Nah, szóval elkészült az első meggyszörpünk:)

Meggyszörp recept:

  • 4,7 kg magos meggy
  • 3,5 kg cukor (kilonként 70-80 dkg)
  • kevés Nátrium-benzoát

Ez a 4,7 kg meggy (ennyit szedtünk) épp elég volt. Megmostuk, a magot nem szedtük ki, és rákerült 2,5 kg cukor. A cukor segít abban, hogy több levet eresszen. Összenyomkodtuk kézzel, addig míg szinte csak a mag maradt.

Kevés Na-benzoát egy keveréssel.

Két pelenkát összevarrtunk, hogy elég sok beleférjen, és másfél napig hagytuk csöpögni. Közben jópárszor meg kellett nyomkodni, hogy több lé legyen.

1,5 nap után a kicsepegett levet felforraltuk (kb. 20 perc), és hozzáadtunk még 1 kg cukrot. Ez ízlés szerint változhat. 4,3 l meggyszörp lett belőle.

Hagyni kell kihűlni, és jól elmosott üvegbe önteni.

Azt hiszem ez a hagyományos meggyszörp készítése.

Kedves egészségére mindenkinek!

Szerző: zippogyújtó  2009.06.24. 20:58 2 komment

Címkék: meggy gyümölcs főzés szörp nátrium benzoát

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr611206415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsanett76 2012.06.10. 19:54:27

Szia! A kevés nátrium mennyit jelent?

zsanett76 2012.06.11. 15:00:30

A kész szörpöt hidegen kell palackozni???
süti beállítások módosítása