Gyorsan, könnyen elkészíthető a legtöbb krémleves. Nem kell feltétlenül a zacskós leveshez nyúlni, csak mert nem vagyunk biztosak a jó receptben. Most egy kb, fél óra alatt elkészíthető fokhagymakrémleves receptet írok le.

Fokhagymakrémleves recept:

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 2-3 fej fokhagyma
  • 1 l víz
  • 2 ek. liszt
  • 2 húsleves kocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • 0,5 dl fehérbor

Megpucolni a fokhagymát, apróra fel kell vágni és vajon kicsit meg kel párolni (fedő alatt).

Közben külön el kell készíteni a vízet a húsleves kockákkal. Ha megpuhult a fokhagyma, két ek. liszttel megszórjuk, fölengedjük a húslével, beleöntjük a fehérbort, és addig főzzük amíg puha nem lesz a fokhagyma. Turmixgépbe tesszük és beleöntjük a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal. A sóval óvatosan bánjunk, mert a húsleves kocka is sós. Turmixolás után újra forraljuk.

Szerző: zippogyújtó  2009.10.18. 21:26 Szólj hozzá!

Címkék: leves tejszín fokhagyma krémleves

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr521458888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása