Egy gyorsan elkészíthető saláta, amit régóta készítünk, de néha érdemes elővenni a régi recepteket is.

Ananászos csirkesaláta recept:

  • 50 dkg (bőrös) csirkemell, csont nélkül
  • 1 ek olaj
  • 1 narancs
  • 1 alma
  • ½ ananász
  • 15 dkg joghurt
  • 5 dkg majonéz
  • 1 ek tejföl
  • 1 tk currypor
  • 1 tk friss (reszelt vagy aprított) gyömbér
  • só, bors, tabasco, citromlé
  • tálaláshoz ananász, menta
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk, majd sütőben készre sütjük (ez 180 fokon kb. 20 perc). Ha csontos, egész csirkemellel dolgozunk, tovább tart a sütési idő.  

Közben a narancsot pucoljuk meg, húsát filézzük ki. Az almát és ananászt is pucoljuk meg. A gyümölcsöket vágjuk falatnyi darabokra.

A joghurtot keverjük el a majonézzel, tejföllel, ízesítsük a gyömbérrel, curryvel, sóval, borssal (vigyázat, a húst is sóztuk, borsoztuk), tabascoval, citromlével.

A csirke bőrét szedjük le, a húst vágjuk 1 cm-es darabokra. A húst keverjük össze a gyümölcsökkel és az öntettel. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket a tálalás előtt.

 

Szerző: zippogyújtó  2010.03.02. 20:43 Szólj hozzá!

Címkék: alma gyümölcs hús narancs ananász gyümölcsös étel

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr221803982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása