Egy gyorsan elkészíthető saláta, amit régóta készítünk, de néha érdemes elővenni a régi recepteket is.
Ananászos csirkesaláta recept:
- 50 dkg (bőrös) csirkemell, csont nélkül
- 1 ek olaj
- 1 narancs
- 1 alma
- ½ ananász
- 15 dkg joghurt
- 5 dkg majonéz
- 1 ek tejföl
- 1 tk currypor
- 1 tk friss (reszelt vagy aprított) gyömbér
- só, bors, tabasco, citromlé
- tálaláshoz ananász, menta
Közben a narancsot pucoljuk meg, húsát filézzük ki. Az almát és ananászt is pucoljuk meg. A gyümölcsöket vágjuk falatnyi darabokra.
A joghurtot keverjük el a majonézzel, tejföllel, ízesítsük a gyömbérrel, curryvel, sóval, borssal (vigyázat, a húst is sóztuk, borsoztuk), tabascoval, citromlével.
A csirke bőrét szedjük le, a húst vágjuk 1 cm-es darabokra. A húst keverjük össze a gyümölcsökkel és az öntettel. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket a tálalás előtt.