A hét végén csináltunk hortobágyi palacsintát. Tényleg nagyon jól sikerült és igazán laktató volt. Az elkészítése szerintem nem bonyolult, de elég sok edényt kell elhasználni hozzá.
Hortobágyi húsos palacsinta recept:
- 1 kg sertéscomb
- 4 fej vöröshagyma
- 3 tk. pirospaprika
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- só, bors
- 3 dl tejföl
- 3 ek. liszt
Palacsinta tésztához:
- 30 dkg liszt
- 2 tojás
- 6 dl tej
- kb. 2 dl szóda
- két csipet só
Pörkölt alapot készítünk, de bő vízzel, hogy a szafthoz is legyen. Az elkészült pörköltet leszűrjűk és húsdarálon ledaráljuk. Egy kis szaftot hagyjunk benne, hogy ne legyen száraz. A szaftot behabarjuk a liszttel és tejföllel.
Megcsináljuk a palacsintát (nekünk ebből a hányadból 17 db lett) és megtöltjük a hússal. Tepsibe tesszük és leöntjük a szafttal. 15 percig sütőbe tesszük 180-200 fokon.