Bár kelt tésztás sütemény, de gyorsan elkészíthető finom sütemény az ízes bukta, amit otthon is könnyen el tudunk készíteni.

Lekváros bukta recept:

  • 1/2 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárga
  • 3 dl tej
  • 6 dkg zsír
  • 5 dkg porcukor
  • kevés só
  • 25 dkg lekvár (házi lekvár recept)

1 dl langyos tejjel, 1/2 dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk és hozzáöntjük a tejet, amiben feloldottuk a sót. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és abba öntjük a többi hozzávalót. Fakanállal jól kidolgozzuk és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Langyos helyen egy órát kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk és gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk, 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepébe lekvárt teszünk és összecsavarjuk. Szorosan megzsírozott tepsibe tesszük és a tetejét megkenjük zsírral. 1/2 óráig kelesztjük és közepesen forró sütőbe sütjük. Amikor elkészült kiborítjuk a deszkára, de csak tálaláskor szedjük szét. Tetejét porcukorral meghintjük.

Szerző: zippogyújtó  2011.12.11. 16:55 Szólj hozzá!

Címkék: süti tojás lekvár liszt

A bejegyzés trackback címe:

http://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr853455745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu