Hagyományos szilvalekvár recept.

Hozzávalók:

  • 4 kg magozott szilva
  • 80 dkg cukor
  • 0,5 dl 20% -os ecet
  • Nátrium-benzoát
     

4 kg megmosott, kimagozott szilvát egy lábasba öntünk, majd a tetejére 80 dkg cukrot szórunk. 0,5 dl 20%-os ecettel meglocsoljuk az egészet. Fedővel letakarjuk és egy napig állni hagyjuk. Másnap a tűzhelyre tesszük, alágyújtunk, és óvatosan felforraljuk. Nem szabad kevergetni! A forrástól számítva 3 órán át takaréklángon rotyogtatjuk, és még most sem szabad keverni! Amikor letelt a 3 óra, óvatosan megkeverjük, és további 30 percig főzzük. Tisztára mosott üvegekbe töltjük és a tetejére egy csipet Nátrium-benzoátot teszünk, hogy ne romoljon meg. Fontos, hogy a befőttes üveg ne legyen teljesen hideg, mert szétroppanhat. A megtöltött és jól lezárt üvegeket dunsztoljuk, azaz vastag takaróba, plédbe tesszük. Nem szabad megdölniük! Csak ha már teljesen kihült, akkor szabad elővenni.

Szerző: zippogyújtó  2009.08.08. 00:23 2 komment

Címkék: szilva főzés lekvár nátrium benzoát

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr341297525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nanszuka 2009.08.30. 20:46:01

Dusztolásra nagyon jó, sőt kiváló a hűtőtáska! Én azt használom! Kibélelem frotir törölközővel.Több mint 24 órán át megtartja a meleget!

zippogyújtó · http://www.zippoongyujto.blog.hu 2009.08.30. 22:42:46

A hűtőtáska jó ötlet! Lehet, hogy mi is kipróbáljuk jövőre:) köszi.
süti beállítások módosítása