Egy nagyon finom padlizsánkrém receptet írok most le. Ezt a krémet tudom ajánlani családi összejöveteleken vagy egy jó poker partyn:) A lényeg, hogy legyen sok piritós és sok padlizsánkrém!

Padlizsánkrém juhsajttal

Hozzávalók:

  • 2 db 30 dkg-os padlizsán
  • 3 evőkanál olivaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg fetasajt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál friss oregano (vagy fél kk. szárított)
  • feketebors
  • vöröshagyma izlés szerint (mi nem mindig teszünk bele)

A padlizsánt megmosni és félbe kell vágni hosszában. A vágási felületeket olivaolajjal be kell ecsetelni. A tepsit ki kell bélelni alufóliával és a padlizsánokat vágási felülettel lefelé bele kell tenni. A sütőt 220 fokon elő kell melegíteni! A padlizsánokat a meleg sütő középső részébe kell betolni és fél óráig kell sütni. Ezután ki kell venni és a szárakat el kell távolítani.

A padlizsánt, fokhagymát és a fetasajtot mixerben kell pürésíteni. Az így kapott krémet citromlével, oregánoval, sóval, borssal ízesíteni. Ha egy kicsit kihült, be lehet tenni a hűtőbe.

Szerző: zippogyújtó  2009.08.17. 21:47 Szólj hozzá!

Címkék: vöröshagyma sajt krém fokhagyma padlizsán sütés

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr181316269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.