Az édesség neve alma palacsintatésztában is lehetne, de így nem hangzik olyan jól:)

Egyébként nagyon gyorsan el lehet készíteni, ha hirtelen jön valaki vendégségbe, gyorsan meg lehet kínálni.

Alma pongyolában avagy alma palacsintatésztában

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3-4 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2-3 nagy alma
  • olaj

A tojásból a liszttel és a tejjel sűrű palacsintát készítek. Beleteszek egy csipet sót és a két kanál cukrot. Az almát meghámozom, a magházat kivájom, majd fél centis karikákra vágom.

Az almakarikákat belemártom a palacsintatésztába és kevés olajon kisütöm. Fahéjas cukorral tálalom.

Szerző: zippogyújtó  2009.09.27. 21:31 Szólj hozzá!

Címkék: alma tej tojás gasztronómia sütés

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr451411554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.