A karácsony egyik fő édessége a mézeskalács. Fenyőfa díszként és sütiként is tökéletes.

Hagyományos mézeskalács recept:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kk mézes fűszerkeverék
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál margarin
  • 20 dkg méz

A porszerű anyagokat összekeverjük. A tojásokat, a mézet és a margarint jól kikavarjuk és fokozatosan hozáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát jól kidolgozzuk, alufóliába csomagoljuk és legalább egy napig hűvös helyen érleljük. 2-3 mm vastagra nyújtjuk és különböző formákkal szaggatjuk, piros-barnára sütjük.

Szerző: zippogyújtó  2009.12.08. 21:59 1 komment

Címkék: süti tojás méz mézeskalács margarin

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr601584635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ilona F M 2017.12.18. 22:02:17

Mikyen fuszerek a mezes fuszer keverekek?