Bár még messze van a cseresznye szezon van egy nagyon jó recept, amivel igazán különlegessé lehet tenni ezt a gyümölcsöt.

A recept hasonlít a baracklevár recepthez, tehát felfőzzük a kimagozott cseresznyét a kellő mennyiségű cukorral és mézeskalács porral.

Pár percig forraljuk és jól kimosott üvegekbe azonnal beletesszük. Teljesen tele tesszük, lezárjuk és 10-15 percig fejjel lefelé tartjuk, hogy ne romoljon meg.

Szerző: zippogyújtó  2010.02.07. 15:54 Szólj hozzá!

Címkék: cseresznye süti lekvár mézeskalács

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr451736655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.