Bár az ősz még messze van, de a gyümölcsös ételek alapanyagait be lehet szerezni. Viszonylag gyorsan elkészíthető, és akár ünnepi asztalra is kerülhet.

  • Kb. 2 kg-os csirke
  • 4 dkg aszalt áfonya
  • 2 tk aprított kakukkfű levél
  • 4 szál kakukkfű
  • 4 dkg puha vaj
  • 2 db körte
  • 2 db alma
  • 4 db szilva
  • 2 db lilahagyma
  • 1 ek fruktóz (vagy 1.5 ek világosbarna nádcukor)
  • 2 ek olívaolaj

A sütőt 190 fokra beállítjuk.

A vajat elkeverjük az aprított kakukkfűvel, aminek a felével bedörzsöljük a csirkét a mellcsont mentén, a bőr alatt. Sózzuk, borsozzuk.

A bemelegedett sütőben 1 órán keresztül sütjük.

15 perccel az egy óra lejárta előtt előkészítjük a gyümölcsöket és a hagymát: az áfonyát forró vízbe áztatjuk; a körtét, és szilvát magtalanítjuk majd negyedeljük; az almát kettévágjuk, magtalanítjuk, majd 8 gerezdre felvágjuk. A lila hagymákat megtisztítjuk, majd mindkettőt 6-8 gerezdre vágjuk. A gyümölcsöket egy tálban elverejük, hozzáadjuk a leszűrt áfonyát, kakukkfű szálakat, olívaolajt és a fruktózt. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal. Elkeverjük.

Kivesszük a sütőből a csirkét, köré borítjuk a gyümölcsöket, megforgatjuk a szaftban, darabosan hozzáadjuk a maradék vajat. 35-40 percig sütjük, miközben egyszer megforgatjuk a gyümölcsöket.

 

Szerző: zippogyújtó  2010.03.02. 21:16 Szólj hozzá!

Címkék: alma szilva gyümölcs hús sütés gyümölcsös étel

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr31804104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.