Lassan jön a jó idő és lehet bográcsos ételeket készíteni. Ez pont egy ilyen, de otthon is el lehet készíteni persze.

Slambuc recept:

  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 3-4 fej hagyma
  • 1 szál kolbász
  • 0,5 kg burgonya
  • 0,5 kg csuszatészta
  • 2 db zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • pirospaprika

A szalonnát apróra vágom, kis olajon vagy zsíron kisütöm. Kiszedem a töpörtyűket és a maradék zsírban megpirítom a tésztát. Ráteszem az apróra vágott hagymát, a töpörtyűt, a karikára vágott kolbászt, apróra vágott zöld paprikát, paradicsomot, és a kockára vágott burgonyát. Hozzáadom a pirospaprikát, elkeverem és annyi vizet adok hozzá, hogy ellepje, majd megsózom. Óvatosan a sóval, mert a szalonna és a kolbász is sós!

Lassú tűzön főzöm, mire elfő a leve, a burgonya és a tészta is puha lesz. Kovászos uborkával vagy salátával tálalom.

Szerző: zippogyújtó  2010.04.14. 22:26 Szólj hozzá!

Címkék: burgonya saláta főzés vöröshagyma gasztronómia paradicsom töpörtyű

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr941922094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.