Azt hiszem, hogy a sós sütemények egyik legközkedveltebb formája ez a pogácsa. Hamar kész van és eléggé laktató.

Tepertős pogácsa:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg töpörtyű
  • 5 dkg zsír
  • 2 dkg élesztő (tej a felfuttatáshoz)
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál rum
  • bors

A töpörtyű ledarálom. A hozzávalókat összegyúrom és pár órát pihentetem. Pihentetés után 1,5 cm vastagra nyújtom, és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Kizsírozott tepsibe teszem, a tetejét a maradék tojásfehérjével megkenem. Előmelegített sütőbe teszem. Addig sütőm, ameddig a beleszúrt hústűn vagy húrkapálcikán nem marad nyers tészta.

Szerző: zippogyújtó  2010.04.14. 22:01 Szólj hozzá!

Címkék: tojás tejföl sütés töpörtyű rum sós süti

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr631922013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.