Itt a szezonja az epernek. Nemrég készítettük el és nagyon finom lett! Ezzel a krémes ízzel igazán könnyűvé és mindenki által közkedvelt levessé tudjuk tenni.

Eperkrémleves recept:

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg eper
  • 7 ek cukor
  • 2 liter víz
  • 0,5 zacskó vaniliás vagy tejszines puding por
  • 2 dl tej vagy tejszín
  • egy kis doboz natúr joghurt (csak ha tejjel készül)

 

Az epret 5 ek cukorral, citromkarikával puhára főzzük 10-15 perc alatt. Kivesszük a citromkarikákat és összeturmixoljuk.

Külön edényben összekeverjük a pudingport 2 ek cukorral, tejjel és a natúr joghurttal. Ha tejszínt használunk nem kell joghurt! 2-3 merőkanál krémlevest hozzáöntünk és simára keverjük. Ezután beleöntjük a melegen tartott eper krémlevesünkbe. Újraforraljuk és hagyjuk kihülni. Hidegen tálaljuk és tejszínhabbal díszithetjük, esetleg eper szeletekkel.

Szerző: zippogyújtó  2010.05.24. 19:29 Szólj hozzá!

Címkék: leves gyümölcs tej krém eper krémleves gyümölcsös étel

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr872028339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.