Épp most készül ez a finom ebédnek való csirkemell. Inkább hétvégi ebédnek ajánlom, mert nem igazán lehet a diétás ételek közé sorolni. Elkészítési ideje kb. 1,5 óra.

Baconszalonnás csirkemell recept:

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg csirkemell
  • 2 nyers tojás
  • 20 dkg reszeltsajt
  • petrezselyem
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • só, bors
  • 20-30 dkg baconszalonna

Kiolajozom az őzgerinc formát. A bacon szalonnát belefektetem úgy, hogy a két szélén kilógjon a vége (ezzel fogjuk befedni a végén). A csirkemellet nagyon apróra vágjuk, hozzátesszük a tojásokat, reszeltsajtot, a vágott petrezselymet és a tejfölt. Ízesítjük sóval, borssal. Ezeket összekeverjük és a formába tesszük. Ráhajtjuk a bacont és 220 fokon kb. 50 percig sütjük. Ezután kiborítom egy tepsibe és tovább süjük 10-15 percig, hogy az alja is ropogós legyen. Ezután könnyen lehet szeletelni. Köretnek salátát is adhatunk.

Szerző: zippogyújtó  2010.07.25. 12:43 Szólj hozzá!

Címkék: saláta recept hús sajt tejföl szalonna

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr242174513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.