A hét végén csináltunk hortobágyi palacsintát. Tényleg nagyon jól sikerült és igazán laktató volt. Az elkészítése szerintem nem bonyolult, de elég sok edényt kell elhasználni hozzá.

Hortobágyi húsos palacsinta recept:

  • 1 kg sertéscomb
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3 tk. pirospaprika
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • só, bors
  • 3 dl tejföl
  • 3 ek. liszt

Palacsinta tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 6 dl tej
  • kb. 2 dl szóda
  • két csipet só

Pörkölt alapot készítünk, de bő vízzel, hogy a szafthoz is legyen. Az elkészült pörköltet leszűrjűk és húsdarálon ledaráljuk. Egy kis szaftot hagyjunk benne, hogy ne legyen száraz. A szaftot behabarjuk a liszttel és tejföllel.

Megcsináljuk a palacsintát (nekünk ebből a hányadból 17 db lett) és megtöltjük a hússal. Tepsibe tesszük és leöntjük a szafttal. 15 percig sütőbe tesszük 180-200 fokon.

 

Szerző: zippogyújtó  2010.11.01. 19:45 Szólj hozzá!

Címkék: étel főzés vöröshagyma hús paradicsom tejföl gyerek ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr932414402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.