A népi hagyományok szerint az újév első napján lencsét kell enni, hogy gazdagok legyünk. Nemcsak január elsején jó lencsefőzeléket főzni, hiszen egyszerű elkészíteni és nagyon kiadós.

Lencsefőzelék recept:

  • 0,5 kg lencse
  • 1 fej hagyma
  • 2 babérlevél
  • füstölt lé vagy füstölt lé kocka
  • 2-3 evőkanál ecet
  • Ízlés szerint lehet fokhagymát és mustárt is beletenni.

A rántáshoz:

  • 1-2 evőkanál liszt
  • 3-4 evőkanál olaj

Előző nap beáztatjuk a lencsét, másnap párszor átmossuk. Felrakjuk a lencsét főni, hozzátesszük a füstölt levet vagy kockát, belerakjuk a hagymát egészben. Ízesítjük sóval, babérlevéllel. Közben rántást készítünk, amikor megfőtt a lencse, berántjuk.

Szerző: zippogyújtó  2010.12.29. 22:39 Szólj hozzá!

Címkék: lencse főzés vöröshagyma főzelék ecet liszt gyors étel

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr272547113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.