Ez a sütiféle nem a gyorsan elkészíthető kategóriába tartozik, de az biztos, hogy kárpótól mindenkit a végeredmény. Egy nagyobb társaságnak, vagy hétvégi kiegészítésnek (egy kis nasinak) tökéletes.

Húsos kifli recept:

  • 0,5 kg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg zsír
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojássárgája, kell a fehérje is a kenéshez!
  • 20 dkg reszelt sajt

Töltelék:

  • 20dkg löncshús
  • 10 dkg párizsi
  • 10 dkg füstölt hús darálva
  • tejföl
  • pirosarany
  • bors
  • mustár
  • ketchup

Az utolsó öt anyag ízlés szerint.

Alapanyagokat összegyúrjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 4 gombócot csinálunk és kör alakúra nyújtjuk. A tésztát felcikkezzük, a tölteléket - amit korábban jól összekevertünk - a tészta közepére helyezzük. A tölteléket a körcikk nagyobbik felére tegyük. Feltekerjük kifli alakúra. A tetejét tojásfehérjével megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben sütjük 200-210 fokon kb 35 percig. Egy adag 32 darab.

Szerző: zippogyújtó  2011.01.08. 17:37 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: süti tojás hús sajt tejföl liszt margarin sós süti

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr172570084

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Németh Bálint - KONYHANYELV 2011.01.10. 09:35:53

Jól figyelj, megmondom, milyen lesz. Megmondom, és cserébe csak annyit kérek: ha a végére érsz, jusson eszedbe, hogy én már az elején megmondtam. Hiszen tudhattad, ha elkezded, még egyszer nem kezdheted. Ami ezután történik, az még csak nem is hasonlít...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.