Az elején egy kicsit macerás ez az étel, de utána már semmi dolgunk sincs vele csak az élvezet. Kellemesen párosul a gyümölcs a szalonnával, laktató és jóízű.

Aszaltszilvás pulykamell bacon szalonnával:

  • 1 kg pulykamell
  • 20 dkg aszaltszilva
  • Bacon szalonna
  • 1 dl vörösbor
  • olaj

A pulykamellet felszeleteljük úgy, hogy göngyölni tudjuk majd. Megsózzuk. Az aszaltszilvát beletesszük a vörösborba és állni hagyjuk egy kis időre. A felszeletelt pulykamellbe tesszük az aszaltszilvát, felgöngyöljük és betekerjük bacon szalonnával. Tepsibe vagy jénaiba tesszük, de ne túl szorosan. Kevés olajat öntünk rá. 180-200 fokon sütjük kb. 40-50 percig.

Szerző: zippogyújtó  2011.06.24. 21:48 Szólj hozzá!

Címkék: pulyka sütés vörösbor szalonna gyümölcsös étel

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr473012452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.