Ez is egy gyorsan elkészíthető gyümölcsös étel. Igazán egzotikusnak mondható főleg ha currys rízzsel tálaljuk.

Aszalt szilvás-mazsolás pulykaragu recept:

  • 70 dkg pulykamell
  • 10-15 dkg aszalt szilva
  • 10-15 dkg mazsola
  • 1,5 dl vörösbor
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • fehérbors
  • 2 dl tejszín
  • olaj

Kockára vágjuk a pulykamellet, sózzuk, borsozzuk és olajon átpirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, hogy ne süljön le a hús. Hozzáadjuk a fűszereket, az aszalt szilvát és a mazsolát. Beleöntjük a vörösbort és addig pároljuk míg megpuhul a hús. Ezután beletesszük a tejszínt és összeforraljuk. Köretként lehet currys rízs, amitől még érdekesebb lehet az ételünk.

Szerző: zippogyújtó  2011.07.02. 22:40 Szólj hozzá!

Címkék: szilva pulyka tejszín ragú gyors étel gyümölcsös étel

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr303033609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.