Nemrég egy fesztiválon ettem medvehagymás pogácsát és nagyon ízlett, úgyhogy fogtam magam - és mivel szezonja van a medvehagymának - elkészítettem. Azt nem mondhatom, hogy gyorsan elkészíthető ételről van szó, de az íze és állaga kárpótolt mindenért.

Medvehagymás pogácsa recept:

Hozzávalók:

  • 50 dkg finom liszt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg Rama margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit fél óráig pihentetünk.

A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A pihentett tásztával összekeverjük és lisztezett deszkán kinyújtjuk egy újjnyi vastagságra. Kiszaggatjuk a pogácsákat, késsel egy kicsit bevagdossuk a tetejét és tojásfehérjével magkenjük. Előmelegített sütőbe tesszük, de ne szorosan, mert növekedni fog sütés alatt. 200-220 C fokon kisütjük.

Szerző: zippogyújtó  2012.04.27. 14:37 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr704476591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása