Közeledik a karácsony és a szilveszter. Az egyik szokásos szilveszteri ital ilyenkor a bólé. Mi is többször készítettünk már, úgyhogy tudom ajánlani a következő bólé receptet.

Vörös bólé készítése:

  • 1 üveg száraz vörösbor
  • 1 üveg száraz vörös pezsgő
  • 3 dl rum ( 60 %-os)
  • 3 db narancs
  • 3-4 mandarin
  • 10 dkg cukor

A vörösbort összekeverjük a rummal és beletesszük a feldarabolt és meghámozott gyümölcsöket. Egy narancs és egy mandarin maradjon meg. Aki gyümölcsösebben szereti, tehet bele még grapefruitot is esetleg ananászt. Ezt a mixet egy napig tegyük a hütőbe.

Mielött kitesszük az asztalra beleöntjük a pezsgőt és a maradék gyümölcsöt karikára vágva a tetejére tesszük. Rászórjuk a cukrot és a rumot. Ezt a rumot meggyújtjuk és hagyjuk, hogy a gyömölcsöket karamellizálja. Portorico Rum is tökéletes, ráadásul az 60%-os. Ettől lesz igazán jó íze a bólénak! Fontos, hogy magas alkoholfokú italllal önsük le, mert nem fog meggyulladni.

Természetesen lehet fehér bólét is készíteni, fehér borból és pezsgőből. Arra figyeljünk, hogy száraz bor-száraz pezsgő, édes bor-édes pezsgő legyen egy italon belül.

Óvatosan igyuk, mert nagyon alattomos :-) 

Szerző: zippogyújtó  2009.11.29. 18:33 Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs alkohol ital narancs vörösbor bólé rum

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr271561363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása