Ez a sütiféle nem a gyorsan elkészíthető kategóriába tartozik, de az biztos, hogy kárpótól mindenkit a végeredmény. Egy nagyobb társaságnak, vagy hétvégi kiegészítésnek (egy kis nasinak) tökéletes.
Húsos kifli recept:
- 0,5 kg liszt
 - 10 dkg margarin
 - 15 dkg zsír
 - 3 dkg élesztő
 - 2,5 dl tej
 - 1 tojássárgája, kell a fehérje is a kenéshez!
 - 20 dkg reszelt sajt
 - só
 
Töltelék:
- 20dkg löncshús
 - 10 dkg párizsi
 - 10 dkg füstölt hús darálva
 - tejföl
 - pirosarany
 - bors
 - mustár
 - ketchup
 
Az utolsó öt anyag ízlés szerint.
Alapanyagokat összegyúrjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 4 gombócot csinálunk és kör alakúra nyújtjuk. A tésztát felcikkezzük, a tölteléket - amit korábban jól összekevertünk - a tészta közepére helyezzük. A tölteléket a körcikk nagyobbik felére tegyük. Feltekerjük kifli alakúra. A tetejét tojásfehérjével megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben sütjük 200-210 fokon kb 35 percig. Egy adag 32 darab.

				