Itt az idő, hogy a nyári gyümölcsökből ne csak lekvár vagy szörp készüljön, hanem finom gyümölcsleves is. Mi krém levest csináltunk szilvából. Furcsán hangzott először, de jól sikerült, ezért merem ajánlani mindenkinek.
Szilvakrém leves receptje:
Hozzávalók:
- 1.5 kg szilva
- 2 liter víz
- fahéj 2-3 rúd
- szegfűszeg 10 szem
- 10-11 evőkanál cukor
- 4 dl tej
- 1 zacsó puding por (vaniliás vagy tejszín izű)
- 2-3 citromkarika
A szilvát kimagozzuk, apró szeletekre vágjuk. 2 liter vízben szegfűszeggel, fahájjal, (érdemes teatojásba tenni) cukorral, citromkarikával puhára főzzük 10-15 perc alatt. Kivesszük a fűszereket és a citromot. Összeturmixoljuk és újra forraljuk.
Külön edényben a pudingport két ek. cukorral és 4 dl tejjel összekeverjük, a szilvaléből 2-3 merőkanállal hozzáöntünk, simára keverjük és beleöntjük a gázon lévő szilvakrémbe. Ezzel tudjuk sűríteni a levest. Pár percet forraljuk és hagyjuk kihűlni. Hidegen tálaljuk kis tejszínhabot tehetünk a tetejére.
A tej helyett lehet tejszínt is használni, de akkor kevesebbet kell beletenni.
Jó étvágyat!