Itt az idő, hogy a nyári gyümölcsökből ne csak lekvár vagy szörp készüljön, hanem finom gyümölcsleves is. Mi krém levest csináltunk szilvából. Furcsán hangzott először, de jól sikerült, ezért merem ajánlani mindenkinek.

Szilvakrém leves receptje:

Hozzávalók:

  • 1.5 kg szilva
  • 2 liter víz
  • fahéj 2-3 rúd
  • szegfűszeg 10 szem
  • 10-11 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 1 zacsó puding por (vaniliás vagy tejszín izű)
  • 2-3 citromkarika

A szilvát kimagozzuk, apró szeletekre vágjuk. 2 liter vízben szegfűszeggel, fahájjal, (érdemes teatojásba tenni) cukorral, citromkarikával puhára főzzük 10-15 perc alatt. Kivesszük a fűszereket és a citromot. Összeturmixoljuk és újra forraljuk.

Külön edényben a pudingport két ek. cukorral és 4 dl tejjel összekeverjük, a szilvaléből 2-3 merőkanállal hozzáöntünk, simára keverjük és beleöntjük a gázon lévő szilvakrémbe. Ezzel tudjuk sűríteni a levest. Pár percet forraljuk és hagyjuk kihűlni. Hidegen tálaljuk kis tejszínhabot tehetünk a tetejére.

A tej helyett lehet tejszínt is használni, de akkor kevesebbet kell beletenni.

Jó étvágyat!

Szerző: zippogyújtó  2009.08.13. 22:50 Szólj hozzá!

Címkék: szilva leves tej krémleves szegfűszeg

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr931308143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása