Nem véletlen a lapi pogi elnevezés, úgyanis ez valóban egy lapos pogácsa, amit nagyon gyorsan el lehet készíteni.
Szintén nagy előnye, hogy a krumpli megfőzésén kívül kb. 30 perc alatt megvan a sós süti.
Lapos pogácsa (krumplis lapi pogi, burgonyás pogácsa)
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 25 dkg zsír vagy margarin
- 1 db tojás
- liszt
- só
A krumplit héjában megfőzöm, meghámozom és a gyúródeszkán krumplinyomóval átnyomom. Hozzáadom a tojást, a zsíradékot, megsózom és annyi lisztet hozzáadok, hogy közepes keménységű tésztát kapjak.
A tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtom és pogácsákat szaggatok belőle. Kizsírozott tepsibe teszem és kisütöm (előre bemelegített sütőben). Melegen tálalom.