Egy gyorsan elkészíthető brokkoli krémlevest írok le. Azt gondolom, hogy a következő időszakban jól esik majd egy meleg leves, amit kb. fél óra alatt el lehet készíteni, és más mint a megszokott.

Sajtos brokkoli krémleves recept

Hozzávalók:

  • 0,5 kg brokkoli
  • 30 dkg burgonya
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. étolaj
  • 1 húsleves kocka
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • 15 dkg sajt (gauda vagy trapista)

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és a pici szárakat felszeleteljük. A burgonyát apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát a szétnyomott fokhagymával olajon üvegesre piritjuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk és a tűzön rövid ideig kevergetjük. Annyi vízzel felöntjük, ami ellepi, majd a leves kockát is hozzáadjuk. Addig főzzük, míg megpuhul a krumpli és a brokkoli, és hozzáadjuk a tejszínt, majd felforraljuk. A levest összeturmixoljuk, ízesítjük sóval, borssal. Hozzáadunk 10 dkg sajtot és olvadni hagyjuk. A maradék sajttal tálaljuk.

Szerző: zippogyújtó  2009.10.18. 21:52 Szólj hozzá!

Címkék: burgonya leves vöröshagyma sajt fokhagyma krémleves brokkoli

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr361459020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása