Egy ismerősünk küldte a következő linzer receptet. Ischler készítése: úgyanígy csak a tetejét leöntjük olvasztott csokival.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom héja
  • 1 teáskanál sütıpor
  • baracklekvár, ízlés szerint (a linzerlapok összeragasztásához)

Elkészítés:
Fontos, hogy először a száraz hozzávalókat keverd össze (ezek a liszt, a porcukor, a vaníliás cukor, a sütőport, és a citromhéj). Ezután gyorsan morzsold bele a margarint is, végül jöhet bele a tojás sárgája. Jól dolgozd össze, aztán már csak annyi a dolgod, hogy a nyers tésztát fóliába csomagolod, és beteszed állni a hűtőbe egy órán keresztül.
Ha a tészta kipihente magát, akkor vágd több darabra, hogy könnyebb legyen dolgozni vele, majd a darabokat porcukorral behintett deszkán vagy asztallapon nyújtsd ki úgy, hogy a végeredmény kb. fél cm-es tésztalapok legyenek (vastagabb ne legyen, mert akkor a tészta nem szívja fel rendesen a tölteléket, és könnyen kiszárad). Ha mindez megvan, akkor linzerszaggatóval formázd meg a majdani sütiket , és tedd őket sütőpapírra. Arra vigyázz, hogy ne érjenek össze, maradjon elég hely a tészták között!

180-200 C°-ra előmelegített sütőben mindössze 10 perc kell a sütiknek, ezután már csak annyi dolgod van, hogy a tésztalapokat kettesével összeragaszd olyan és annyi lekvárral, amilyennel és amennyivel a legjobban szereted. A tálalást fel lehet dobni még egy kis szitált vaníliás cukorral, de anélkül is mennyei lesz a végeredmény!

Szerző: zippogyújtó  2011.12.11. 17:17 Szólj hozzá!

Címkék: csoki lekvár liszt margarin vaniliás cukor

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr523455795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása