Egy ismerősünk küldte a következő linzer receptet. Ischler készítése: úgyanígy csak a tetejét leöntjük olvasztott csokival.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárga
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom héja
- 1 teáskanál sütıpor
- baracklekvár, ízlés szerint (a linzerlapok összeragasztásához)
Elkészítés:
Fontos, hogy először a száraz hozzávalókat keverd össze (ezek a liszt, a porcukor, a vaníliás cukor, a sütőport, és a citromhéj). Ezután gyorsan morzsold bele a margarint is, végül jöhet bele a tojás sárgája. Jól dolgozd össze, aztán már csak annyi a dolgod, hogy a nyers tésztát fóliába csomagolod, és beteszed állni a hűtőbe egy órán keresztül.
Ha a tészta kipihente magát, akkor vágd több darabra, hogy könnyebb legyen dolgozni vele, majd a darabokat porcukorral behintett deszkán vagy asztallapon nyújtsd ki úgy, hogy a végeredmény kb. fél cm-es tésztalapok legyenek (vastagabb ne legyen, mert akkor a tészta nem szívja fel rendesen a tölteléket, és könnyen kiszárad). Ha mindez megvan, akkor linzerszaggatóval formázd meg a majdani sütiket , és tedd őket sütőpapírra. Arra vigyázz, hogy ne érjenek össze, maradjon elég hely a tészták között!
180-200 C°-ra előmelegített sütőben mindössze 10 perc kell a sütiknek, ezután már csak annyi dolgod van, hogy a tésztalapokat kettesével összeragaszd olyan és annyi lekvárral, amilyennel és amennyivel a legjobban szereted. A tálalást fel lehet dobni még egy kis szitált vaníliás cukorral, de anélkül is mennyei lesz a végeredmény!