Egy gyorsan elkészíthető brokkoli krémlevest írok le. Azt gondolom, hogy a következő időszakban jól esik majd egy meleg leves, amit kb. fél óra alatt el lehet készíteni, és más mint a megszokott.
Sajtos brokkoli krémleves recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg brokkoli
- 30 dkg burgonya
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. étolaj
- 1 húsleves kocka
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- 15 dkg sajt (gauda vagy trapista)
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és a pici szárakat felszeleteljük. A burgonyát apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát a szétnyomott fokhagymával olajon üvegesre piritjuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk és a tűzön rövid ideig kevergetjük. Annyi vízzel felöntjük, ami ellepi, majd a leves kockát is hozzáadjuk. Addig főzzük, míg megpuhul a krumpli és a brokkoli, és hozzáadjuk a tejszínt, majd felforraljuk. A levest összeturmixoljuk, ízesítjük sóval, borssal. Hozzáadunk 10 dkg sajtot és olvadni hagyjuk. A maradék sajttal tálaljuk.