Egy igazán különleges téli lekvár recept, a diós-ananászos lekvár. Gyerekeknek annyira nem ajánlom, mert alkoholos, bár a főzéstől talán nem lesz olyan vészes.

Diós-ananászos lekvár:

  • Fél ananász
  • fél kg narancs
  • fél kg mandarin
  • 5 dkg dióbél
  • kb. 60 dkg befőzőcukor (1:1)
  • 3 ek rum.

Az ananászt lehéjazom, tönkjét eltávolítom, húsát felkockázom. A narancsokat és a mandarinokat meghámozom és kifilézem. A dióbelet durvára aprítom. Mindezeket megmérem és kb ugyanennyi 1:1-es zselécukrot hozzáadva egy lábasba teszem. Másnapig lefedve tartom, majd felteszem főni. A zselépróba sikerültéig lassan, de folytonosan kevergetve főzöm. Hozzáteszem a rumot és előmelegített szép üvegekbe töltöm. Az üvegeket azonnal lezárom és 1 percre fejre állítom. Dunsztban tartom másnapig.

Szerző: zippogyújtó  2009.12.08. 22:09 Szólj hozzá!

Címkék: dió narancs lekvár ananász rum

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr911584678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása