Azt hiszem sokunknak először a nyuszikás vicc jut az eszébe, ha meghallja a sárgarépa tortát. Pedig létezik, sok helyen lehet venni, de el is lehet készíteni!

Sárgarépa torta készítése 30x40-es tepsihez:

  • 1 db citrom
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg reszelt sárgarépa
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 l tej
  • 5 db tojás

A tojások fehérjét kevés porcukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját, citromhéjat, tejet, diót, reszelt répát és a liszttel elkevert sütőport óvatosan hozzáadjuk a tojáshabhoz. Beleöntjük a tepsibe és 170 fokon kb. 50 percig sütjük.

Szerző: zippogyújtó  2010.02.11. 22:03 Szólj hozzá!

Címkék: süti tej tojás dió sütés sárgarépa margarin

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr701750750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása