Gyors, halas étel, a lecsót meg mindenki szereti :))
Lecsós ponty készítése:
- 80 dkg pontyfilé
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 paradicsom
- 3 paprika
- 2 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg liszt
- 3 dl olaj
- petrezselyemzöld
- só
A pontyot besózzuk, majd a lisztbe panírozzuk, és olajban megsütjük. A szalonnát felkockázzuk, és megpirítjuk. Ehhez adjuk hozzá a hagymát, melyet felkarikáztunk, illetve a paprikát, amelyet kockákra vágtunk. Beletesszük még a paradicsomot, melyet előzőleg felszeleteltünk, végül megsózzuk, és hozzáadjuk a szétpréselt fokhagymát, így gyakorlatilag egy lecsót kapunk. Ezt tálakba tesszük, majd a tetejére halat teszünk, és végül megszórjuk petrezselyemzölddel.