Az alábbi bodzaszörp recept valóban kipróbált és mindenki számára ízletes szörphöz való.
Hozzávalók:
- 10 kg cukor
- 5 liter víz
- 10-15 dkg citromsav
- 1,5 kg citrom kicsavart leve és összevágott héja
- bodzavirág ( kb. 100 fej)
- 1 dkg Nátrium-benzoát
Elkészítés:
A 10 kg cukorból és az 5 liter vízből sűrű szirupot főzünk (30-45 perc), figyelni kell, hogy elég ideig főzzük, mert különben visszasűrűsödik. Viszont ha sokáig főzzük, megég a cukor (karamellizálódik). Ezt a szirupot egy minimum 15 literes fazékban melegítsük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Kihűlés után bele lehet tenni a bodzavirágot, a citromot, citromlevet, Nátrium-benzoátot.
Ezt a szörp alapot 3-4 nap után leszűrjük és üvegekbe öntjük. Ha túl sok napig áll, a szörp megerjedhet.