Ez is egy gyorsan elkészíthető gyümölcsös étel. Igazán egzotikusnak mondható főleg ha currys rízzsel tálaljuk.
Aszalt szilvás-mazsolás pulykaragu recept:
- 70 dkg pulykamell
- 10-15 dkg aszalt szilva
- 10-15 dkg mazsola
- 1,5 dl vörösbor
- bazsalikom
- rozmaring
- só
- fehérbors
- 2 dl tejszín
- olaj
Kockára vágjuk a pulykamellet, sózzuk, borsozzuk és olajon átpirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, hogy ne süljön le a hús. Hozzáadjuk a fűszereket, az aszalt szilvát és a mazsolát. Beleöntjük a vörösbort és addig pároljuk míg megpuhul a hús. Ezután beletesszük a tejszínt és összeforraljuk. Köretként lehet currys rízs, amitől még érdekesebb lehet az ételünk.