Nah, szóval elkészült az első meggyszörpünk:)
Meggyszörp recept:
- 4,7 kg magos meggy
- 3,5 kg cukor (kilonként 70-80 dkg)
- kevés Nátrium-benzoát
Ez a 4,7 kg meggy (ennyit szedtünk) épp elég volt. Megmostuk, a magot nem szedtük ki, és rákerült 2,5 kg cukor. A cukor segít abban, hogy több levet eresszen. Összenyomkodtuk kézzel, addig míg szinte csak a mag maradt.
Kevés Na-benzoát egy keveréssel.
Két pelenkát összevarrtunk, hogy elég sok beleférjen, és másfél napig hagytuk csöpögni. Közben jópárszor meg kellett nyomkodni, hogy több lé legyen.
1,5 nap után a kicsepegett levet felforraltuk (kb. 20 perc), és hozzáadtunk még 1 kg cukrot. Ez ízlés szerint változhat. 4,3 l meggyszörp lett belőle.
Hagyni kell kihűlni, és jól elmosott üvegbe önteni.
Azt hiszem ez a hagyományos meggyszörp készítése.
Kedves egészségére mindenkinek!