A hideg szőlőleves készítése:

  • Hozzávalók:
  • 1/2 kg szőlő (tiszta súly)
  • 2 pohár kefir
  • 2 dl viz
  • 2 dl szőlőlé
  • kb. 10 dkg cukor
  • 1 ek.főzés vaníliás pudingpor (nem kell főzni)

Elkészítés:
A szőlőt leszemezzük, megmossuk, érdemes kimagozni, mert a turmixolás után is maradhatnak apró szőlő szemek. 2/3-át összekeverjük a cukorral, és összeturmixoljuk. Átszürjük majd kiöntjük egy keverőtálba és hozzáadjuk a kefirt,vizet, szőlőlét a pudingport, sózzuk és összekeverjük. A maradék szőlőszemekre ráöntjük a levest, lefedve jól lehütjük. Hidegen, tejszínhabbal díszitve tálaljuk.

Szerző: zippogyújtó  2009.08.31. 20:03 Szólj hozzá!

Címkék: leves gyümölcs szőlő

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr461351501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása