Nem véletlen a lapi pogi elnevezés, úgyanis ez valóban egy lapos pogácsa, amit nagyon gyorsan el lehet készíteni.

Szintén nagy előnye, hogy a krumpli megfőzésén kívül kb. 30 perc alatt megvan a sós süti.

Lapos pogácsa (krumplis lapi pogi, burgonyás pogácsa)

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg zsír vagy margarin
  • 1 db tojás
  • liszt

 

A krumplit héjában megfőzöm, meghámozom és a gyúródeszkán krumplinyomóval átnyomom. Hozzáadom a tojást, a zsíradékot, megsózom és annyi lisztet hozzáadok, hogy közepes keménységű tésztát kapjak.

A tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtom és pogácsákat szaggatok belőle. Kizsírozott tepsibe teszem és kisütöm (előre bemelegített sütőben). Melegen tálalom.

Szerző: zippogyújtó  2009.09.27. 21:44 Szólj hozzá!

Címkék: burgonya süti tojás sütés sós süti

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr571411587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása