Paradicsomleves egy kicsit másképp, mint a megszokott. Tényleg tudom ajánlani és gyorsan el lehet készíteni.

Mediterrán paradicsomleves készítése

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • pár levél bazsalikom (vagy szárított bazsalikom)
  • 2 hámozott paradicsomkonzerv
  • bors
  • 1 ek. cukor

Olivaolajon üvegesre piritjuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket és fedő alatt pároljuk. A hámozott paradicsommal együtt fözzük puhára, majd pépesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a sót, borsot, bazsalikomot, cukrot, de közben kóstolgassuk, hogy mennyi fűszer kell bele.

Tálalásnál piritóst lehet kínálni, vagy parmezánnal meg lehet szórni a tetejét.

Szerző: zippogyújtó  2009.10.18. 21:50 Szólj hozzá!

Címkék: leves vöröshagyma paradicsom fokhagyma sárgarépa fehérrépa

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr311459008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása