Paradicsomleves egy kicsit másképp, mint a megszokott. Tényleg tudom ajánlani és gyorsan el lehet készíteni.
Mediterrán paradicsomleves készítése
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- pár levél bazsalikom (vagy szárított bazsalikom)
- 2 hámozott paradicsomkonzerv
- só
- bors
- 1 ek. cukor
Olivaolajon üvegesre piritjuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket és fedő alatt pároljuk. A hámozott paradicsommal együtt fözzük puhára, majd pépesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a sót, borsot, bazsalikomot, cukrot, de közben kóstolgassuk, hogy mennyi fűszer kell bele.
Tálalásnál piritóst lehet kínálni, vagy parmezánnal meg lehet szórni a tetejét.