Egy jó sós süti nem hiányozhat az ünnepi asztalokról. Esküvőre, születésnapra, karácsonyra vagy csak "úgyból", tudom ajánlani az isteni sajtos rúdat. Elkészítése egyszerű, és chips helyett inkább ez legyen az asztalon. A recept Édesanyámé, aki a Mamámtól tanulta, úgyhogy amilyen egyszerű, annyira nagyszerű!
Sajtos rúd recept:
- 56 dkg liszt
- 35 dkg ráma
- 3 tojás sárgája
- 25 + 8 dkg sajt reszelve ( a +8 a tetejére kell )
- fél sütőpor
- 1 csapott evőkanál só
- kb. 2 evőkanál tejföl ( annyi kell, hogy gyúrható legyen )
Az anyagokat jól össze kell dolgozni, nem szabad megijedni, ha töredezettnek tűnik. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Kb. 1 cm széles csíkokat vágunk, tetszés szerinti hosszúságú lehet. Én 5-6 cm hosszúra vágtam.
A tetejét a megmaradt tojásfehérjével meg kell kenni és reszelt sajttal megszórni. Előmelegített sütőben 220 fokon sütjük. Adagonként 20-25 perc a sütési idő.