Horvátországban sokfelé lehet találkozni tengeri ételekkel. Nekünk talán a legjobban a buzara ízlet. Aki szereti a rákot vagy a kagylót ne hagyja ki ezt a jó receptet. Mivel itthon inkább mirelit alapanyagot lehet találni, ezért bármikor elkészíthető. Nem egyszerű a recept, de ha elkészül kárpótol mindenkit.

Buzara recept:

  • 2 kg kagyló (fekete) vagy 1 kg királyrák
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 gerezd fokhagyma
  • 10 db paradicsom vagy egy üveg sűrített paradicsom
  • 0,5 l fehérbor
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 evőkanál vegeta
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1,5 evőkanál zsemlemorzsa
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál cukor

A vöröshagymát és a fokhagymát összeturmixoljuk. A kagylón vagy rákon és a vegetán kívül, mindent egybeöntünk és 30-40 percig forraljuk.

A kagylót 4-5 percig lobogó Vegetás vízben főzzük egy külön edényben.

Ha kész a ragú a leszűrt kagylókra öntjük, és óvatosan összekeverjük, hogy ne törjük össze.

A kagylókat érdemes főzés elött jól átmosni.

Szerző: zippogyújtó  2010.01.17. 18:58 Szólj hozzá!

Címkék: vöröshagyma paradicsom kagyló királyrák tengeri étel

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr181680083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása