Lassan jön a jó idő és lehet bográcsos ételeket készíteni. Ez pont egy ilyen, de otthon is el lehet készíteni persze.
Slambuc recept:
- 30 dkg füstölt szalonna
- 3-4 fej hagyma
- 1 szál kolbász
- 0,5 kg burgonya
- 0,5 kg csuszatészta
- 2 db zöld paprika
- 2 db paradicsom
- só
- pirospaprika
A szalonnát apróra vágom, kis olajon vagy zsíron kisütöm. Kiszedem a töpörtyűket és a maradék zsírban megpirítom a tésztát. Ráteszem az apróra vágott hagymát, a töpörtyűt, a karikára vágott kolbászt, apróra vágott zöld paprikát, paradicsomot, és a kockára vágott burgonyát. Hozzáadom a pirospaprikát, elkeverem és annyi vizet adok hozzá, hogy ellepje, majd megsózom. Óvatosan a sóval, mert a szalonna és a kolbász is sós!
Lassú tűzön főzöm, mire elfő a leve, a burgonya és a tészta is puha lesz. Kovászos uborkával vagy salátával tálalom.