Itt a szezonja az epernek. Nemrég készítettük el és nagyon finom lett! Ezzel a krémes ízzel igazán könnyűvé és mindenki által közkedvelt levessé tudjuk tenni.
Eperkrémleves recept:
Hozzávalók:
- 60-70 dkg eper
- 7 ek cukor
- 2 liter víz
- 0,5 zacskó vaniliás vagy tejszines puding por
- 2 dl tej vagy tejszín
- egy kis doboz natúr joghurt (csak ha tejjel készül)
Az epret 5 ek cukorral, citromkarikával puhára főzzük 10-15 perc alatt. Kivesszük a citromkarikákat és összeturmixoljuk.
Külön edényben összekeverjük a pudingport 2 ek cukorral, tejjel és a natúr joghurttal. Ha tejszínt használunk nem kell joghurt! 2-3 merőkanál krémlevest hozzáöntünk és simára keverjük. Ezután beleöntjük a melegen tartott eper krémlevesünkbe. Újraforraljuk és hagyjuk kihülni. Hidegen tálaljuk és tejszínhabbal díszithetjük, esetleg eper szeletekkel.