Bodzalekvár készítése:


A teljesen beérett bogyókat ( onnan lehet megismerni, hogy nagyon sötét lila színűek) alaposan megtisztítjuk. Ha levelek, szárak kerülnek bele megkeseredhet a lekvár. A gyümölcsöt kismennyiségű vízzel 5 percig főzzük és átpasszírozzuk. A gyümölcsvelőt, ha kell, tovább főzzük, hogy besűrűsödjék, ezután öntsünk rá a cukrot. 1 kg gyümölcsvelőhöz 25-35dkg cukrot és csapot kávéskanál citromsavat számítunk. Az ízesítőkkel 5-10 percig főzzük. Jól elmosott és megszárított befőttes üvegekbe töltjük és légmentesen lezárjuk.. A lekvár főzését magas hőfokon végezzük 5-10 percig. Ezután lassan lehűtjük ez elkészült a lekvár.

Szerző: zippogyújtó  2010.06.18. 14:32 1 komment

Címkék: blog főzés citrom bodza lekvár

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr612091627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L. J. Wesley 2011.01.30. 22:37:36

Bodzalekvár biocuccokból esetleg készíthető?
biokedvenc.hu/lekvarok
süti beállítások módosítása