Mi egyfajta lekvár receptet próbáltunk, egy baráti ajánlásra.

A Quittin nevű zselésítő por hátoldalán lévő recept volt az, amit szórul-szóra betartottunk és többféle gyümölcsből is nagyon finom lekvárt tudtunk készíteni.

"Gyorsan és finomat" tényleg lehet ez a szlogen, gyümülcsöket megmosni, feldarabolni, először a zselésítő porral felforralni és utána mehet a cukor, és újra forralni kb.5 percig.

Jól kimosott üvegbe, azonnal mehet a kész gyümölcslekvár. Egy kis jótanács: az üveget teljesen tele kell tenni, és 10-15 percig fejjel lefele lezárva tartani. Ez a lekvár megromlását akadályozza meg. Baracklekvár:

 

 

 

Szerző: zippogyújtó  2009.05.31. 21:00 Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs főzés barack lekvár

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr451157877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása