Épp most készül ez a finom ebédnek való csirkemell. Inkább hétvégi ebédnek ajánlom, mert nem igazán lehet a diétás ételek közé sorolni. Elkészítési ideje kb. 1,5 óra.
Baconszalonnás csirkemell recept:
Hozzávalók:
- 70-80 dkg csirkemell
- 2 nyers tojás
- 20 dkg reszeltsajt
- petrezselyem
- 2-3 evőkanál tejföl
- só, bors
- 20-30 dkg baconszalonna
Kiolajozom az őzgerinc formát. A bacon szalonnát belefektetem úgy, hogy a két szélén kilógjon a vége (ezzel fogjuk befedni a végén). A csirkemellet nagyon apróra vágjuk, hozzátesszük a tojásokat, reszeltsajtot, a vágott petrezselymet és a tejfölt. Ízesítjük sóval, borssal. Ezeket összekeverjük és a formába tesszük. Ráhajtjuk a bacont és 220 fokon kb. 50 percig sütjük. Ezután kiborítom egy tepsibe és tovább süjük 10-15 percig, hogy az alja is ropogós legyen. Ezután könnyen lehet szeletelni. Köretnek salátát is adhatunk.