Most állunk neki a meggyszörp készítésének!

Több receptet is megnéztünk a neten, de szerintem maradunk a dédmama receptjénél...

Ez a recept a nyomogatós-csöpögtetős fajta. A lényege, hogy a meggy szemeket cukorral összekeverjük és kevés Nátrium-benzoátot adunk hozzá.Összenyomkodjuk (ki lehet magozni a meggyet elötte) ezt egy nagy fazékban tegyük. Ezután egy pelenkába öntjük (a húslevest is ezen keresztül szokták szűrni) és hagyjuk csorogni.

A pontos recepturát nemsokára írom. De ezt majd csak akkor tudom, ha már elkészült a kész meggyszörp!

Addig itt egy kép, hogy miből készült!

Szerző: zippogyújtó  2009.06.21. 19:07 Szólj hozzá!

Címkék: meggy gyümölcs szörp

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr911199450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása