Éppen aktuális az őszibarack krémleves. Nemrég készítettük el és nagyon finom lett! Én nagyon szeretem a gyümölcsleveseket, de a hagyományos gyümölcsleves talán már unalmas. Ezzel a krémes jelleggel pedig új színt tudunk a konyhába vinni.

Őszibarack krémleves

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg kimagozott, megpucolt őszibarack
  • 7 ek cukor
  • 1 liter víz
  • 5 szem szegfűszeg
  • 2 rúd fahéj
  • 2-3 citromkarika
  • 0,5 zacskó vaniliás vagy tejszines puding por
  • 2 dl tej vagy tejszín
  • egy kis doboz barackos joghurt (csak ha tejjel készül)

 

Az őszibarackot szegfűszeggel, fahájjal ( érdemes teatojást használni), 5 ek cukorral, citromkarikával puhára főzzük 10-15 perc alatt. Kivesszük a fűszereket és a citromkarikákat és összeturmixoljuk.

Külön edényben összekeverjük a pudingport 2 ek cukorral, tejjel és a barackos joghurttal. Ha tejszínt használunk nem kell joghurt! 2-3 merőkanál krémlevest hozzáöntünk és simára keverjük. Ezután beleöntjük a melegen tartott őszibarack krémlevesünkbe. Újraforraljuk és hagyjuk kihülni. Hidegen tálaljuk és tejszínhabbal díszithetjük, esetleg őszibarack szeletekkel.

Szerző: zippogyújtó  2009.08.13. 23:04 Szólj hozzá!

Címkék: leves barack krémleves őszibarack szegfűszeg

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr581308172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása