Éppen aktuális az őszibarack krémleves. Nemrég készítettük el és nagyon finom lett! Én nagyon szeretem a gyümölcsleveseket, de a hagyományos gyümölcsleves talán már unalmas. Ezzel a krémes jelleggel pedig új színt tudunk a konyhába vinni.
Őszibarack krémleves
Hozzávalók:
- 60-70 dkg kimagozott, megpucolt őszibarack
- 7 ek cukor
- 1 liter víz
- 5 szem szegfűszeg
- 2 rúd fahéj
- 2-3 citromkarika
- 0,5 zacskó vaniliás vagy tejszines puding por
- 2 dl tej vagy tejszín
- egy kis doboz barackos joghurt (csak ha tejjel készül)
Az őszibarackot szegfűszeggel, fahájjal ( érdemes teatojást használni), 5 ek cukorral, citromkarikával puhára főzzük 10-15 perc alatt. Kivesszük a fűszereket és a citromkarikákat és összeturmixoljuk.
Külön edényben összekeverjük a pudingport 2 ek cukorral, tejjel és a barackos joghurttal. Ha tejszínt használunk nem kell joghurt! 2-3 merőkanál krémlevest hozzáöntünk és simára keverjük. Ezután beleöntjük a melegen tartott őszibarack krémlevesünkbe. Újraforraljuk és hagyjuk kihülni. Hidegen tálaljuk és tejszínhabbal díszithetjük, esetleg őszibarack szeletekkel.