Egy nagyon finom padlizsánkrém receptet írok most le. Ezt a krémet tudom ajánlani családi összejöveteleken vagy egy jó poker partyn:) A lényeg, hogy legyen sok piritós és sok padlizsánkrém!
Padlizsánkrém juhsajttal
Hozzávalók:
- 2 db 30 dkg-os padlizsán
- 3 evőkanál olivaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 25 dkg fetasajt
- 1 evőkanál citromlé
- 1 kávéskanál friss oregano (vagy fél kk. szárított)
- só
- feketebors
- vöröshagyma izlés szerint (mi nem mindig teszünk bele)
A padlizsánt megmosni és félbe kell vágni hosszában. A vágási felületeket olivaolajjal be kell ecsetelni. A tepsit ki kell bélelni alufóliával és a padlizsánokat vágási felülettel lefelé bele kell tenni. A sütőt 220 fokon elő kell melegíteni! A padlizsánokat a meleg sütő középső részébe kell betolni és fél óráig kell sütni. Ezután ki kell venni és a szárakat el kell távolítani.
A padlizsánt, fokhagymát és a fetasajtot mixerben kell pürésíteni. Az így kapott krémet citromlével, oregánoval, sóval, borssal ízesíteni. Ha egy kicsit kihült, be lehet tenni a hűtőbe.