Gyorsan, könnyen elkészíthető a legtöbb krémleves. Nem kell feltétlenül a zacskós leveshez nyúlni, csak mert nem vagyunk biztosak a jó receptben. Most egy kb, fél óra alatt elkészíthető fokhagymakrémleves receptet írok le.
Fokhagymakrémleves recept:
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 2-3 fej fokhagyma
- 1 l víz
- 2 ek. liszt
- 2 húsleves kocka
- 2 dl főzőtejszín
- só
- bors
- 0,5 dl fehérbor
Megpucolni a fokhagymát, apróra fel kell vágni és vajon kicsit meg kel párolni (fedő alatt).
Közben külön el kell készíteni a vízet a húsleves kockákkal. Ha megpuhult a fokhagyma, két ek. liszttel megszórjuk, fölengedjük a húslével, beleöntjük a fehérbort, és addig főzzük amíg puha nem lesz a fokhagyma. Turmixgépbe tesszük és beleöntjük a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal. A sóval óvatosan bánjunk, mert a húsleves kocka is sós. Turmixolás után újra forraljuk.